به گزارش اگزیم نیوز، ابراهیم شیخ روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری ایران در هتل المپیک با بیان اینکه این رشد صادرات ناشی از طرفیت های خوبی است که در این صنعت ایجاد شده است، افزود: در دو دهه گذشته این صنعت در کشور رشد کرده است و اکنون ۷۳۵ شرکت فعال دارد به طوری که مجموع ظرفیت آنها به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است و جزء کشورهایی هستیم که توانسته ایم این صنعت را با رشد سریع داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تعداد طرح های این حوزه با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد که سال آینده به بهره برداری می رسد، ۸۵ طرح است که ۸۵۰ هزارتن به ظرفیت کشور اضافه خواهند کرد.
وی ادامه داد: امید است بتوانیم از ظرفیت های این صنعت به خوبی استفاده کنیم و با روندهای نو جهانی مثل فناوری های دوست دار محیط زیست و انرژی های سبز و استفاده از هوش مصنوعی و توجه به مخارج مربوط به تحقیق و توسعه و بازاریابی این صنعت را بیشتر توسعه دهیم.
معاون وزیر صمت گفت: یکی از سیاست های وزارت صمت تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی است تا بتوان مشکلات مربوط به مواد اولیه این صنعت را برطرف کرد.
شیخ از ایجاد امکان واردات مواد اولیه این صنعت خبر داد و گفت: همچنین با طرح هایی که در بخش پتروشیمی تعریف و در حال اجرا است مشکل مواد اولیه حل خواهد شد.
وی درباره مشکل ناترازی برق برای این صنعت ادامه داد: این مهم هم از طریق احداث نیروگاه دنبال می شود ضمن آنکه صنعتگران این بخش برای احداث نیروگاه اقدام کرده اند زیرا از طریق ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر و دیزل ژنراتور تا حدودی این مشکل برطرف خواهد شد.
شیخ گفت: تسهیلات خوبی برای شرکت ها داریم، شرکتهایی که در تحقیق و توسعه فعال باشند از مالیات معاف خواهند شد و ثبت سفارشها برای ماشین آلات با تخصیص ارز همراه خواهد شد.
وی در پاسخ به ایرنا درباره حمایت دولت از صنایع پتروشیمی افزود: حمایت ویژه ما آن است که بتوانیم حلقه های مفقوده این صنعت را تامین مالی و اختصاص ارز مناسب با سرعت بیشتری اجرایی کنیم.
ظرفیت ۵ میلیون تنی صنعت مستربچ در ایران
رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند ایران نیز با اشاره به ارزآوری این صنعت و وجود بازار صادراتی محصولات آن در بین کشورهای همسایه گفت: ظرفیت نصب شده این صنعت پنج میلیون تن است.
امید کوشکی افرود: صنعت پتروشیمی به راحتی امکان تحریم شدن را دارد اما صنعت مستربچ می تواند به راحتی از سد تحریم عبور کرده و ارزآوری برای کشور داشته باشد.
وی ظرفیت نصب شده این صنعت را پنج میلیون تن که تا دو سال آینده ۸۰۰ هزار تن به آن اضافه خواهد شد، اعلام کرد و گفت: میزان مصرف فعلی این مواد حدود ۱.۵ میلیون تن و این در حالی است که کارخانجات اکنون با حدود ۳۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند البته فرصت های صنعت مستربچ برای کشور بسیار زیاد است به طوری که می توان بازار صادراتی مناسبی را هم در کشورهای همسایه برای صادرات آن فراهم کرد.
رئیس هیات مدیره انجمن مستربچ و کامپاند های پلیمری ایران از صادرات ۶۰۰ میلیون تن انواع این محصولات در دو سال گذشته خبر داد و از ظرفیت بالا در صنایع بالادستی و دسترسی به نیروی انسانی متخصص به عنوان مزیت های سرمایه گذاری در این صنعت در ایران نام برد.
کامپاند (Compound) ترکیبی از مواد پلیمری است که در تولید محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد، کامپاند است. هنگامی که دو یا چند ماده اولیه را به نسبتهای مشخص با یکدیگر مخلوط میکنیم، کامپاند به دست میآید. علاوه بر مواد اولیه که پایههای پلیمری اصلی کامپاند را تشکیل میدهند، میتوان افزودنیهایی نیز به کامپاند اضافه کرد.
مستربچ نیز ترکیبی از سه جزء پایه پلیمری، مواد شیمیایی افزودنی و عامل سازگارکننده فعال بهعنوان پخشکننده است که در صنایع کاربرد دارد.
نظر شما